Az idén 20 éves Syrup és az underground Dj-k körében kedvelt Nemdebár szervezésében, az Edenred támogatásával egy hiánypótló Dj mix sorozat indul. Az online nézhető “Save The Vinyl DJs” sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat. A szakmai stáb által beválogatott 20 mix 2021. január 18-tól minden hétköznap este 8 órától kerül adásba egy hónapon keresztül YOUTUBE csatornánkon és FACEBOOK oldalunkon.

DJ Keyser az eklektikus djzés egyik hazai veteránja, több mint két évtizede készít zenés műsort a Tilos Rádióban. A másfél órás Save The Vinyl DJs szettjébe is sokféle stílus belefér a jugoszláv szimfonikus jazztől kezdve a francia soundtrackeken, anatóliai rockon és kubai funkon át az amerikai house klasszikusokig. https://www.mixcloud.com/djkeyser/ https://www.facebook.com/realdjkeyser

Galactic Jackson a mai napig nem tartja magát DJ-nek, inkább zeneszolgáltató segédmunkásnak. Bár a legtöbben a diszkózenés oldaláról ismerik, palettája ennél sokszínűbb. A Save The Vinyl DJs alkalomra is vegyes szelekcióval készült. Kalandozása az electrotól az aciden át, a mosolygós-dallamokon keresztül, itt-ott megtörve az ütemeket egyenesen a tranceig tart.

Minek és Minich összeszokott dj-duóként évek óta játsszák lemezeiket a főváros és a vidék klubjaiban, fellépéseik beszédes módon a Wave Disco Klub nevet viselik. Mostani szettjükben is felfedezhetők a nyolcvanas évek new wave/dark wave/szintipop/italo, sőt néha EBM/electro hangképei, többnyire az elődöket is megidéző, vadul eklektikus, léhán és rafináltan szórakoztató elektronikus tánczenék formájában.

"A Budabeats Records vezetői, Dj Gandharva & Von Yodi 15 éve dj-znek, abból jó 10 éve együtt. A klasszikus értelemben vett lemeztúró kultúra felől közelítik meg a dj-zést, a mai napig kizárólag vinylről játszanak. Ízlésüket tekintve teljesen eklektikus a kép, a funk-soul-jazz gyökerektől, a hip-hop-on, discon, latin, afrikai, jamaikai és psychedelikus gitárzenéken keresztül a legfrissebb house és fuziós zenékig terjed a skála. A 2x45 perces szettjük hűen tükrözi a kiadó zenei világát: harmonikus eklektika a hip-hop-tól a house-ig.
A Budabeats Records elsősorban a vinyl kiadványokra fókuszál, a katalógust itt lehet végigpörgetni: https://budabeats.bandcamp.com
Friss hírekért, mixekért kövessétek a FB oldalt: https://www.facebook.com/budabeats

A veterán lemezlovas kezdetektől kulcsfigurája a Nemdebárnak és a Syrupnak egyaránt, most ötlet- és házigazdája a Save The Vinyl DJs sorozatnak. Lemezespolcain szinte minden zenei stílus éppúgy megtalálható, mint az évtizedeken át klubokba, fesztiválokra, illegálpartikra cipelt DJ-táskáiban. Az eklektikus választékból most a szívéhez közel álló elektró stíluson belül kalandozik másfél óra hosszan.

A 41 éves DJ, aki megjárta az Agárdi Popstrandot, Lido di Jesolot és Ibizát is. Mindenhol szívesen fogadják, szettjeitől betegek gyógyulnak világszerte. Save The Vinyl DJs műsorában legújabb csillogó fekete bakelit lemezeit osztja meg a kíváncsi fülekkel.

GYöReMiX! (Hiphop aktivista, Tilos rádió) Három évtizedes DJ pályafutása alatt tradícionálisan csak vinyl korongokról játszik bármilyen eseményről is legyen szó. Közel tízezres lemezgyűjteményéből válogatott tematikus szettjei leginkább Old School-, Underground Rap, Sample HipHop/ Breakbeat vonalon mozognak, de Jazz, Funk, Soul/ R&B, New Jack Swing, Electro/ Miami Bass, Headz/ Downtempo lemezek is kerülnek alkalomadtán a DJ táskába. A mostani szett 1987-től 2020-ig tartó idővonalat követ: 1 lemez / 1 év (34 db vinyl), kevés kivétellel szigorúan REMIX-változatokra épülő koncepcióval Jazzy Rap-re helyezve a hangsúlyt. Pár váratlan zenei fordulat és egy blend mellett magyar rap-ek is megszólalnak, nyomokban scratch-tartalommal!

Döme Péter alias Pipedome aki mostanság Doktorhokashi név mögé bújva készít zenéket, az Easylifenatural és a Syrup Klub egyik alapítója. Bár az elmúlt évtizedben egyre ritkábban dj-zik, a Save The Vinyl DJs sorozatunkban az általa kedvelt intelligens elektronikus tánczenei muzsikákból mutat be egy összeállítást a kedves hallgatóságnak.

Két fontos ismertetőjele van Dj Atomiknak. Az egyik a lemezlovas körökben nem túl gyakori nagy mértékű introvertáltság, a másik a lemezlovas körökben páratlan precizitású mixtechika. Mint a Save The Vinyl sorozat megannyi szereplőjénél, nála is évtizedekben mérhető a fekete korongok iránti elkötelezettség és az az alázat, amivel prezentálni tudja gyűjteményét. Mint oly sokszor most is elektrózik.

Falcao és Tolo immáron 13 éve önti a lávát Budapestre: a LavaLava 2007 óta importálja a nemzetközi house- és techno színtér kis- és nagyágyúit Budapestre. Biztoskezű lemezlovasai a fővárosi éjszakának, békeidőkben a Lärm rezidencia mellett bárhol felbukkanhatnak. Lemezkiadójuk elindítása már a láthatáron, remélhetőleg hamarosan fizikai formát is ölt a terv.

Suefo 1997 óta igyekszik kibányászni a világ zenei terméséből a legfurább bulikompatibilis számokat. Kiadóként a hazai underground finomságait vadássza. Ezúttal e két csapásirányból játszik másfél órányit. Surf, rockabilly, freakbeat, electronica, lounge, jazz és downtempo lesz terítéken.
www.savagesysuefo.com
www.manamana.hu"

DJ Crimson szerint az egyik legjobb budapesti látkép a Nemdebár bárpultja, aminek olyan erős glam húzása van, hogy a tükör szélére tűzött Joy Division kép szinte mosolyog. Hálát és boldogságot érez, hogy ebben a pultban lemezeket is pakolhat :) A Save The Vinyl DJs sorozat részeként egy másfél órás, lazára vett mixben nyújt betekintést a dub, dark, leftfield és house gyűjteményébe.

Morgontz az ezredforduló előtti években kezdte gyarapítani leginkább big-, breakbeat és electro lemezekből álló gyűjteményét. Az elmúlt évtizedekben számos fesztiválon és klubban pörgetett, a legendás Frankhegy buliktól kezdve a budapesti éjszakai élet kapcsán rendszeresen emlegetett Lärm-ig. Bár napjainkban leginkább digitális zenei arzenálját bővíti, a bakelitek iránti (gyűjtő)szenvedélye lankadatlan, így ezalkalommal egy a régebbi és legújabb korongokat egyaránt felölelő szelekcióval kedveskedik az electro műfaj iránt érdeklődőknek.

"Dani 1997 óta DJ-zik, fő irányvonala a Drum&Bass, de akad a gyűjteményében sok hiphop, funk és metál lemez is. A Save The Vinyl DJs sorozatban egy eklektikus, mosolygós, bólogatós 80 perces szelekcióval vesz részt, mint amilyenek a Nemdebáros estéi szoktak lenni!"

A Corvin Club és vele együtt a legendás Contra Mundum sorozat egykori rezidense, az Aktrecords örökös munkatársa, valamint az Aether Club night managere és állandó szelektora, emellett saját Mondays: Off nevű klubestjét is egyengeti. Szettjében a house zene sokszínűségét járja körbe kedvenc acid, deep és tech lemezeivel, amennyire ez másfél órában lehetséges.

Llkrndsz (lélekrendész) elektromoszene hívő és gyűjtő. 2012 magasságáig Nyugat-Magyarországon futtatott, Artical Session klubest sorozata, rázta fel illetve fogta össze a micro régió, kis földalatti közösségeit, több városban, ahol az ambient, dub, downtempotól, a kazánajtó csapkodó jungle/dnb és technoig, a maró acid-on vagy matató house-on át, bassmusic-ig, illetve a hardcore és introvertált idm experimentalig bezárólag, bármi előfordulhatott. Nagyjából az fentieknek megfelelő címkéjű lemezeket (is) gyűjti és játssza stílusfüggetlenül, hektikusan immár több éve a Tilos Rádió, Felkelők műsorában, illetve a fővárosi éjszaka ilyen-olyan furazenei eseményein. Jelenlegi zenei lieblingje a Kiégett Apukák Klubja elnevezésű sorozat. Kiszámíthatóságmentes, általában véletlenül sem összeillő zenék és az adott hangulat által vezérelt, rögtönzött szelekciók híve.

Petrányi Zsolt kortárs művészettel foglalkozó művészettörténész, aki az elektronikus zene kreativitásában a műfaj művészetekre gyakorolt inspiráló hatásait keresi. Amatőr DJ-ként a Nemdebárban rendszersen osztja meg közönségével újonnan szerzett lemezeit, ilyenkor elsősorban a válogatásra, a „kurátori” munkára helyezi a fő hangsúlyt, hogy szettjei egy stíluson belül a sokféleséget mutassák. A Save The Vinyl DJs alkalmára a 120 – 130 bpm közötti house és a bass music lemezeiből válogat.

A fővárosban leginkább "küssmiches Gördönként" ismert Gábor, kezdetektől állandó vendége a Syrup eseményeknek. Vasárnaponként a www.lahmacun.hu rádióban donaldkacsázik. A Save The Vinyl DJs sorozatra elektronikus zenékkel készült, egy kakukktojással. Electro, disco és olyan műfajok szólalnak meg, amiket ő sem tud megnevezni. Az összeállítás elejére viszonylag összeszedetten válogat, majd a végére stílusok között csapongóbb. Szándékosan.

Egy igazi legenda a dj szakmában. Százak és ezrek tanulták a lemezlovasság tudományát közreműködésével. Ő volt a hazai dj oktatás és vizsgáztatás egyik kapuja. Megjárta a budapesti legendás diszkók pultjait és ezáltal maga is legenda lett. Egy ideje a "jó érzés frekvenciákat" keresi és közvetíti neked most is egy klasszikus és dinamikus vinyl szetten keresztül.

Peti alapítója a Plug&Lay kiadónak, házigazdája a Lost Minute táncest sorozatnak, kurátora az RTS.fm Budapestnek. Egy évtizede tökéletesíti a dj-streamelés tudományát. Kezdetektől aktívan részt vesz a Nemdebár életében. Az Ő szettje zárja az egy hónapon át tartó Save The Vinyl DJs projektet.

A 2000-es évek elején útjára indult Freaky Beats estek házigazdájaként kezdődött Analog303 lemezlovas karrierje. A sorozatban stílusokon átívelve előszeretettel vegyítették a breakbeat, acid, disco vagy akár a funk zenéket. Szettjeiben a mai napig megtalálható ez az eklektika, igaz manapság leginkább a középtempós törtütemek vonzzák.